پاسپورت ترکیه از طریق ثبت شرکت | ثبت شرکت در این کشور انواع مختلفی دارد. یکی دیگر از راههای که شما می توانید با استفاده از آن پاسپورت ترکیه را دریافت کنید، راهاندازی یک شرکت و کسب و کار در این کشور است. در این حالت بمنظور اینکه شما موفق به ثبت شرکت و راهاندازی آن شوید، میبایست سرمایه اولیه شما ۱۰۰هزار لیر باشد، به ازای هر ۴۰ هزار لیر یک فرد میتواند درخواست اقامت در این کشور را بدهد. لازم به ذکر است که برای شروع بیشتر از دو نفر نمیتوانند همزمان تقاضای اقامت دهند.
بررسی انواع شرکت در کشور ترکیه
پاسپورت ترکیه از طریق ثبت شرکت | ثبت شرکت در این کشور اندکی با ثبت شرکت در ایران متفاوت است. انواعی از شرکت در این کشور وجود دارند که تابع قوانین تجارت ترکیه نمی باشد و فاقد شخصیت حقوقیاند، که این نوع شرکتها در موضوع بحث این بحث نمیگنجند. انواع شرکتهایی که تابع قانون تجارت ترکیه هستند کم و بیش همانند انواع آن در کشور ایران است.
شرکتهای که اغلب ایرانیان در ترکیه تاسیس میکنند، شرکتهای با مسئولیت محدود میباشند لذا در این مطلب از شرح جزئیات آن پرهیز شده است و فقط اشارهای کلی به ویژگیهای انواع رایج شرکتها در این کشور میگردد.
شرکت با مسئولیت محدود
پاسپورت ترکیه از طریق ثبت شرکت | شرکت با مسئولیت محدود در کشور ترکیه حداقل با ۲ و حداکثر با ۵۰ شریک قابل ثبت است، طبق قانون جدید شرکت با مسئولیت محدود حتی با یک سهامدار نیز قابل ثبت می باشد. همچنین مسئولیت هر یک از سهامداران در مورد بدهیهای شرکت محدود به مبلغ سرمایهگذاری شده در شرکت میباشد. به زبان دیگر در صورتی که شرکت ورشکسته شود و نتواند پاسخگویی بدهیهای خود باشد فقط سرمایه سهامداران از بین رفته و طلبکاران نتوانسته مطالبات خود را از اموال شرکای شرکت مطالبه کنند.
حداقل سرمایه برای تاسیس این نوع شرکت ۵ هزار لیر بوده و هر نوع تغییر و انتقال سهم الشرکه شرکا باید در دفتر خانه رسمی انجام شود.
شرکت با سهامی خاص-عام
پاسپورت ترکیه از طریق ثبت شرکت | ثبت این نوع شرکت نیازمند حداقل پنج شخص حقیقی و یا حقوقی است. در این حالت هر کدام از شرکا به اندازه سهمشان نسبت به دیون و قروض شرکت مسئول میباشند. در این گونه شرکتها سرمایه باید به قسمتهای مساوی تقسیم شده باشد که هر یک از اجزاء تقسیم را سهم میگویند. میزان سهم بین شرکا در این حالت محدود به یک سهم نیست و هر شخص میتواند به میزان که بخواهد سهم بخرد. بر اساس قانون تجارت ترکیه جلسات عمومی باید با حضور نمایندگانی از وزارت بازرگانی ترکیه برگزار شود.
شرکتهای سهامی به دو دسته تقسیم میشوند:
- شرکت سهامی خاص: به شرکتهای گفته میشود که تعداد سهامداران آن از ۲۵۰ نفر کمتر است.
- شرکت سهامی عام: به شرکتهای گفته میشود که تعداد سهامداران آن از ۲۵۰ نفر بیشتر باشد.
شرکت تضامنی
پاسپورت ترکیه از طریق ثبت شرکت | این نوع شرکت بین دو یا چند شخص حقیقی با مسئولیت تضامنی و با نام خاصی تشکیل می شود و اگر دارایی شرکت برای پرداخت تمامی بدهیهای شرکت کافی نباشد هر یک از شرکا مسئول پرداخت تمامی قروض میباشند.
شرکت مختلط
پاسپورت ترکیه از طریق ثبت شرکت | در این حالت یک یا دو نفر شریک، ضامن تمام بدهیها و دارای سهم الشرکه میباشند و دیگر شرکا در مقابل بدهیهای شرکت فقط به نسبت سرمایه خود در شرکت مسئولیت دارند. لازم به ذکر است که اشخاص حقیقی نمیتوانند جزء شرکا ضامن باشند.
پرطرفدارترین و پرکاربردترین شرکتهای که در ترکیه ترجیح داده میشوند به ترتیب شرکت با مسئولیت محدود و شرکت با سهامی خاص میباشد.
موسسات مالی (صرافی)
پاسپورت ترکیه از طریق ثبت شرکت | ثبت موسسات مالی از این قبیل در قالب یک شرکت سهامی امکانپذیر میباشد. ثبت این نوع موسسات ملزوم به اخذ مجوز از سازمانها و نهادهای مربوطه است که در حال حاضر این ارگانها مجوز صادر نمیکنند. با این حال ثبت این گونه موسسات مالی با راه حلهای ویژه و بصورت کاملا قانونی امکانپذیر است اما پیچیدگیهایی خاص خود را دارد که باید حتما با مشاوره وکلای آشنا به این مسائل صورت پذیرد.
کارایی و مزایای ثبت شرکت در ترکیه
پاسپورت ترکیه از طریق ثبت شرکت | ثبت شرکت در ترکیه به تجار ایرانی این امکان را میدهد که محصولات و کالاهای خود را بدون هرگونه محدودیتی به دیگر کشورهای جهان از طریق این شرکت صادر کنند. همچنین به تجار ایرانی این امکان را میدهد که کالاهای مورد نیاز خود را از دیگر کشورها خریداری کرده و وجه را به حساب آنها حواله نمایند، سپس محموله را به گمرک کشور ترکیه وارد کرده یا میتوان از آنجا به ایران انتقال داده شود.
از سوی دیگر ثبت شرکت در کشور ترکیه این امکان را فراهم میکند که تجار محصولات و کالاهای را بنام تجاری شرکت خودشان و بدون هرگونه واسطهگری وارد این کشور کنند. همچنین با تاسیس شرکت در ترکیه میتوان فعالیتهای بازرگانی و تولیدی (برحسب اساسنامه و مفاد شرکت) انجام داد، معمولا اتباع خارجی در کشور ترکیه برای انجام هرگونه فعالیت تجاری (حتی باز کردن یک سوپرمارکت و یا یک رستوران) نیاز به ثبت شرکت دارند.
معایب و مشکلات ثبت شرکت در ترکیه
پاسپورت ترکیه از طریق ثبت شرکت | تمامی افرادی که از کشور خارج میشوند و در کشورهای اروپایی سرمایهگذاری میکنند معمولا یک هدف ساده را دنبال مینمایند که آن اخذ اقامت در اروپا است. این در حالی است که سختترین و پرهزینهترین و از سوی پرریسکترین نوع اقامت در کشورهای اروپایی همین راه می باشد زیرا این نوع ویزا علاوه بر این که نیازمند سرمایه فراوانی است، نیازمند آشنایی با شرایط و بازار اقتصادی اروپا نیز میباشد. همچنین این نوع از سرمایهگذاری ریزهکاریهای فراوانی داشته که زمان زیادی لازم است تا شخص با آن آشنا شود.
مراحل ثبت شرکت در ترکیه
- ثبت آدرس شرکت و تنظیم اجارهنامه: داشتن اجارهنامه محل شرکت در اولین مرحله ثبت شرکت الزامی است، بنابراین شرکا باید در این کشور قبل از هر عملی اقدام به اجاره یا خرید دفتر برای شرکت نمایند و یا با توافق طرفین، مجری نسبت به اجاره یا خرید ملک برای شرکت اقدام نماید.
- تنظیم اساسنامه و فرمهای مخصوص ثبت شرکت
- دریافت شماره مالیاتی از اداره دارایی پس از بازدید و تایید آدرس توسط بازرسان این اداره
- تایید اساسنامه در دفترخانه رسمی این کشور
- ثبت شرکت توسط اتاق بازرگانی ترکیه
- انتشار ثبت شرکت در روزنامه رسمی این کشور
- تایید نمونه امضا و وکالت نامه در دفترخانه
- تنظیم فرم اداره دارایی و مراجعه و تحویل اسناد مربوطه به اداره مذکور برای بررسی اسناد و بازدید و تایید آدرس دفتر شرکت توسط بازرسان
- بررسی و تایید آدرس شرکت توسط بازرسان اداره دارایی
- دریافت کارت بازرگانی
- تصدیق دفاتر حسابداری
- افتتاح حساب بانکی برای شرکت
- معرفی حسابدار
مدت زمان لازم برای ثبت شرکت
با توجه به شعبه اداره دارایی و روزی که کار ثبت آغاز میشود (مثلا اول یا وسط هفته) ثبت شرکت بین ۲ الی ۴ روز بطول میانجامد.
هزینههای جاری شرکت در کشور ترکیه
پاسپورت ترکیه از طریق ثبت شرکت | هزینه حقوق ماهانه یک حسابدار که حضور آن الزامی است با توجه به فعالیتهای تجاری شرکت از ماهانه ۲۰۰ دلار به بالاست.
هزینه ملک استیجاری برای دفتر شرکت که با توجه به محل قرارگیری آن متغییر است، میتواند بین ۳۰۰ تا چند هزار دلار باشد. همچنین در صورتی که محل کار دفتر اجارهای باشد ۲۳ درصد مالیات بر اجاره در ماه (استوپاژ) که هر سه ماه یکبار است باید پرداخت شود.
هزینههای جاری چون آب، برق، گاز، تلفن و اینترنت
هزینههای دفاتر رسمی و پلمپ آن در دارایی: سالانه حدود ۴۵۰ دلار
مالیات بر درآمد: معادل ۲۰ درصد سود خالص شرکت
در آخر باید به این نکته توجه کرد که ثبت شرکت در این کشور به تنهایی نمی تواند کمک به دریافت پاسپورت ترکیه کند، بلکه تنها میتواند شروع کننده این فرآیند باشد. بطور کلی می توان گفت که، ثبت شرکت در ترکیه می تواند برای شما شرایطی را فراهم کند که موفق به دریافت بیمه جهت دریافت ویزای کار شوید.