ازدواج در ترکیه و گرفتن اقامت | زوجینی که در این کشور ازدواج میکنند، سند ازدواج بین المللی دریافت میکنند. از سوی دیگر مراحل ازدواج در ترکیه بسیار سریع و ساده صورت میگیرد و نیازی به گرفتن ویزا نمیباشد. اگر یکی از طرفین شهروندی ایرانی باشد باید به سفارت ایران در استانبول مراجعه کرده و برگه تجرد دریافت نماید، این امر گواهی میدهد که آن شخص در کشور خود همسری اختیار نکرده و می تواند مراحل ازدواج در ترکیه را ادامه دهد.
برای دریافت برگه تجرد باید با در دست داشتن شناسنامه، پاسپورت و ۳ قطعه عکس به سفارت ایران در کشور ترکیه مراجعه نماید،سپس آن را به وزارت امور خارجه ترکیه واقع در آنکارا برده تا برای ازدواج در ترکیه تایید گردد.
باید به این نکته توجه داشت که هر چند ازدواج در ترکیه صورت میگیرد ولی شخص باید به واسطه ملیت خود از یک سری قوانین در ایران پیروی کند. بعنوان نمونه در ایران اجازه پدر برای عقد دختر الزامی است و اگر پدر در قید حیات نباشد تنها با گواهی فوت صورت میگیرد و بدین حالت شخص اجازه ازدواج در ترکیه را دارد.
همانطور که در کشور ایران هم نیز مرسوم است، مسئله دیگر برای ازدواج در ترکیه انجام آزمایش خون است، که شما می توانید به بیمارستانهای دولتی و یا مراکز خصوصی و خیریه مراجعه نمایید. نتیجه این آزمایش بیماریهای ارثی و خونی را در فرد جهت جلوگیری از هرگونه مشکل، برای فرزند حاصله از این ازدواج را مشخص میکند.
سپس به شهرداری مراجعه کرده تا فرمهای مخصوص ازدواج در ترکیه را بگیرید و در دفتر اسناد رسمی به ثبت و تایید برسانید. پس از آن شما باید هزینهای جهت کمک به درختکاری در این کشور را بپردازید تا بتوانید بصورت رسمی اقدام به ازدواج در ترکیه نمایید.
همچنین شما می توانید در صورت تمایل در جایی دیگر بجز شهرداری ازدواج کنید، که در غیر این صورت هزینههای رفت و آمد عاقد نیز به آن اضافه می شود. برای ثبت این ازدواج در ایران تنها کافی که شما برگه عقد ازدواج در ترکیه خود را به سفارت ایران برده و پس از عقد دینی مطابق با فرهنگ شما در هر دو کشور زن و شوهر خواهید شد.
مطابق با قانون در صورتی که یکی از زوجین یا هر دو به زبان ترکی مسلط نباشند حضور مترجم بر سر مراسم عقد اجباری است. در زیر لیست مدارک لازم برای ازدواج در ترکیه آورده شده است:
- اصل پاسپورت
- ۴ الی ۶ قطعه عکس
- شناسنامه یا گواهی تولد
- برگه تجرد از سفارت
- نامه محل اقامت برای زوجهای خارجی همراه تاریخ ورود خروج
- گواهی سلامت
نحوه گرفتن اقامت با ازدواج در ترکیه
ازدواج در ترکیه و گرفتن اقامت | یکی از راههای گرفتن اقامت و پاسپورت ازدواج در ترکیه است. نخست اینکه یکی از زوجین باید دارای شهروندی ترکیه باشد. از سوی دیگر ازدواج در ترکیه باید رسمی و به ثبت رسیده باشد.
در نهایت ازدواج در ترکیه نباید به هیچ عنوان دورغین باشد، لازم به ذکر است که اگر از این روش بصورت صوری و برای گرفتن اقامت در ترکیه استفاده می کنید بهتر است آن را فراموش کنید زیرا دولت ترکیه تمامی بررسیهای لازم در این زمینه را انجام می دهد. همچنین دریافت اقامت و پاسپورت به این روش مدت زمان زیادی طول میکشد.
بهتر است که از سایر روشها برای دریافت اقامت استفاده کنید، برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه راههای مختلف اخذ اقامت و پاسپورت ترکیه را مطالعه کنید.
رسوم مربوط به ازدواج در ترکیه
ازدواج در ترکیه معمولا از دو بخش تشکیل می شود:
ازدواج در ترکیه و گرفتن اقامت | بخش اول آن رعایت تشریفات در شهرداری است که ازدواج شما را از لحاظ قانونی به ثبت می رساند و پس از آن شما دیگر زن و شوهر هستید.
ازدواج در ترکیه و گرفتن اقامت | بخش دوم رسمی شدن فرهنگی این ازدواج در نزد فردی مذهبی است که می تواند امام جماعت یا امام جمعه آنجا باشد، که در این حالت فرد مذهبی با وکالتی که از زوجین میگیرد صیغه را می خواند و مهریه را مشخص می کند، به این امر نکاح امام می گویند.
برابر با مذهب برای ازدواج در ترکیه در هنگام مراسم عقد به دو شاهد نیاز می باشد، در حالی که عقد در مذهب ما به شاهد نیازی ندارد و تنها در هنگام طلاق نیازمند شاهد است. همچنین در خواست ازدواج در ترکیه مطابق با ایران از طرف مرد و یا خانواده او صورت می گیرد. قانونی ترکیه اشارهای به نفقه نداشته ولی زنان ترکیه اغلب خود خانهداری را انتخاب می کنند.
از سوی دیگر مسئله مهریه در نکاح شرعی نیز کاملا روشن است و میزان مهریه در میان خانوادههای اصیل ترکی بسیار کمتر از خانوادههای ایرانی است، این مسئله حتی از لحاظ حقوقی وجود ندارد و صرفا بعد شرعی و دینی برای ادامه سنت اسلامی دارد.
اگر ازدواج در ترکیه را انتخاب می کنید باید بدانید که تهیه جهیزیه نیز مرسوم است ولی با این تفاوت که بیشتر وسایل را مرد متقبل می شود و با توجه به همین مسئله و بالا بودن وظایف مادی مرد سن ازدواج در ترکیه روز به روز بالاتر می رود.